Hearts

Har helt fra hun var ny kalt henne Hart, og selv om jeg har vært inne på flere varianter som inneholder ordet Heart/hart, har jeg hele tiden ramlet ned tilbake på bare Heart, til slutt med en s i enden….

Hearts er stor og flott, velmusklet og velstilt. Jeg liker henne spesielt godt, må innrømmes. Hun er yngst, og går veldig godt sammen med de andre ute, men har hele tiden vært den klare lederen i flokken. Var i grunnen glad for at hun ikke var eldst…, men selv om hun har tæl, er hun usedvanlig trivelig å holde på med. Er veldig sosial, men bruker nok litt tid før hun tør skikkelig opp ovenfor folk hun ikke kjenner.

Hearts er røntget uten anmerkninger.

Faren, Ken Warkentin, ble selv kåret til årets beste hingst som 2-åring, i USA og Kanada. Han er A-premiert i Sverige grunnet sine gode avkom og utmerker seg ved høy startprosent på avkommene. Ken har alltid produsert gode døtre. Vi nevner norskfødte Diadora BR 09.7, samt In Toto Sund 10.0 og Random Destiny 10.6 (mor til avlshingsten Walner). Ken har hatt noen år med små årganger i Sverige, men i år er han en av de mer etterspurte.. En av grunnene er nok at han i tillegg til toppene, også har en fantastisk bredde. Av årets 11 svenskfødte 4-åringer har alle startet og 10 av dem har tjent mer enn 100.000! Årets første 2-årsvinner i Sverige, var for øvrig Mizita Sound, også en Ken Warkentin-datter!

Hoppefamilien utmerker seg ved holdbarhet og styrke. Donna Wallbanger , søster til San Pail, trippelmillionær i dollar, var selv en dyktig traver med 18 seirer og USD 230.000 innkjørt. Hun ble handlet inn til Sverige for 100.000 dollar, med Marta i magen. Hun fikk dessverre bare tre avkom, alle vinnere, med datteren Nikita Broline som den beste med 836.000 SEK. Denne er i likhet med Hearts, datter av Ken Warkentin. Marta travet 13.5 og tjente 223.000, mens Owen Broline har travet 12.8 og tjent rundt 300.000.
Marta Broline ble handlet inn til Norge drektig med sitt første føll, nå 3-årige Fia Fantazia (e Hard Livin).

Nyheter: Den 2-årige Ken Warkentin-datteren Mazita Sound har nå vunnet begge de to første 2-årsløpene i Sverige i år (per 30/7). Den første gangen med 8 lengder, den andre gangen var hun 5 lengder foran annenhesten.
Hearts sin 3-årige søster, Fia Fantazia, travet prøveløp på Bjerke 31/7 på 18.6/2140, i fin stil.
Den 2-årige helbroren til Hearts, Garth Vader, travet sitt første mønstringsløp på Bjerke 31/7 på 26.8.

Hearts skal ut på klasseløpsauksjonen lørdag 7.september som nr 191.

Video