Kendrix

hingst født 22. juni 2021

e. Ken Warkentin (us)
u. Machingbird (us)
e. Mach Three (us)

Navnet Kendrix ga seg i grunnen selv. Det skulle starte på K og faren het Ken, så Kendrix var det han ble kalt til å begynne med som liten. Navnet ble deretter bare sittende….

Ken Warkentin er A-premiert i Sverige grunnet sine gode avkom. Han var selv «Årets 2-åring» i USA. Kendrix er svært lik sin far, kan også nevne at unghestfenomenet og topphingsten Walner er «som snytt ut av nesen» på sin morfar som er nettopp Ken W.

Kendrix har et fantastisk driv i travet, kan godt tenke meg at han blir tidlig som sin far.

Mor Machingbird har passgjengerstamme (men bare traver selv!), og ble handlet inn som 1,5-åring av Stall Zet for å avles på. Hennes eldste er Issiah 11.4/SEK 730.000. Rekorden hans ble satt ved seier, han ledet hele veien (08.6/500) og vant med 3 lengder. Passgjengerblodet til tross, Issiah travet skoløs. Søsteren Bible var etter sigende enda mer talentfull enn Issiah, men ble bedekket som 3-åring. Avkom nr 3, Dedryck Zet, døde av føllsyke. 3-årige Inantea har et voldsomt steg, men er også veldig stor og behøver tid. 2-årige Junior trener veldig fint, i følge Kristian Malmin.

Machingbird er av god familie. Hennes far Mach Three er dobbeltmillionær i dollar, har vært avlschampion i USA og er far til en annen avlschampion, trippelmillionær i dollar, Somebeachsomewhere. Morfar Cambest tjente USD 1,4 mill og hadde den absolutte verdensrekorden for sulkyhester på 1.06.0 i 25 år fram til høsten 2016.

Machingbird har totalt fire søsken, den beste er helbroren Makers Mach 3-10.2. Moren hennes har 9 vinnende søsken, 5 har rekorder på 10.1 eller bedre. De fire andre har 10.4, 11.2, 11.7 og 13.2. Morsomt å tenke på er at den andre passgjengerhoppa som ble handlet inn som 1,5-åring samtidig med M, nå er mor til Elitloppsvinneren Don Fanucci Zet.

Video av Kendrix kommer etter hvert.