Kamomillah

hoppe født 22.juni 2021

e. Googoo Gaagaa (us)
u. High Eleven L (no)
e. SJ’s Photo (us)

Da Kamomillah var mindre enn et døgn gammel, var det nære på hun ble morløs. Etter flere timer med kamp, unngikk hun den ublide skjebnen. En av de som var aktive i å hjelpe til, var veterinæren som hadde vakt, i tillegg til flere andre, Lene , Tore og Lars. Vakthavendes navn var Camilla, så Kamomillah er ganske enkelt oppkalt etter henne. Hun skulle egentlig hete enten Kamilla eller Kamomilla, men siden begge navnene var opptatt, ble løsningen å slenge på en stum h i enden….:-)

Kamomillah er passe stor, lettbygd og lekker, med særdeles elegante bevegelser.

Mankehøyde per 6.august 153 cm.

Jeg ville bruke en litt annerledes stammet hingst på High Eleven, og siden jeg ikke fikk sperma fra førstevalget mitt i forfjor, ble det Googoo Gaagaa. Han er halvt passgjenger, men konkurrerte selv i trav, og det med stor suksess. Hos det amerikanske travselskapet, U.S.T.A, karakteriseres han som en «World Champion». Han satte verdensrekord som 2-åring på 800-meters bane på 12.1 og nok en verdensrekord alle kategorier som 3-åring, da han vant på 1.08.9 på 1000-meters bane.

Han har foreløpig ingen store årganger på bane, i USA har han bare 34 avkom  eldre enn 3 år. Likevel er han far til fjorårets Hambletonian-vinner Captain Corey.

GGGG har overbevist stort i Sverige, spesielt årgangen født 2016 har vært intet mindre enn imponerende. 22 av 25 har startet, fire har tjent mellom 3 og 11 millioner, og de fire utgjorde 1/3 av derbyfeltet i den årgangen. Kriterievinneren Power vant også Europa-derby, Hail Mary tok seg av Derby, bare for å nevne noen av de største høydepunktene.

Kamomillahs mor, High Eleven L, er mildt sagt blåblodig, og kommer fra en hoppefamilie som har levert en mengde klassiske vinnere i Norge, svært mange av familiens aller beste har vært hopper. Hun vant selv bl a Brekkeløpet og var toer i Hoppe-Derby. Vi nevner ellers bare moren Eight Eleven L (vant blant mye annet Hoppe-Kriteriet), søstrene First Eleven (Kriterievinner, mor til Global Bred to Win, Hoppederbyvinner) og Nice Eleven (vinner Hoppe-Kriteriet). Eight Eleven L er søster til Derbyvinnerne B. Gent L og One Eleven L som igjen er opphav til de klassiske vinnerne Gluhwein, Kræsj og Readyforwine….

Kamomillahs eldre søsken er heller ikke talentløse. Magic Tile 12.4, Nuclear Tile 4-11.5 (gikk nok litt for fort i rekordløpet, da hun hang med til annen på Jarlsberg bak Hillary BR) og Passion Tile 13.4. 4-årige Quick Tile har slitt med en gammel skade mesteparten av sitt liv, men at kapasiteten tilsier at han burde tilhørt årgangstoppen, er klart i følge treneren Kristian Malmin. Sistnevnte har også 3-årige Rough Tile i trening. Han er også av den klart talentfulle sorten og var tidlig ute i prøveløp, men han ble i overkant hingstete og måtte kastreres. High Elevens 2-årige sønn travet for fort i mønstringsløpet (ikke prøveløp som det står i katalogen). Han var ute igjen på nytt nå forleden, og klarte holde seg innenfor kravet på 25.9. Treneren JK Waaler er svært fornøyd med ham…

Offisiell video