Junipher

hingst født 4. juni 2020

e Father Patrick (US)
u High Eleven L (N)
e SJ’s Photo (US)

Junipher er en flott, langbeint, fullblodslik hingst, og utmerker seg særlig med sine lange koder og sin høye og lange manke, eksteriøre egenskaper ekspertene verdsetter spesielt høyt.

Faren Father Patrick var en sann World Champion. Han ble født i 2011, og var sin årgangs beste hingst både som 2 og 3-åring. Han vant 23 løp og var annen 6 ganger på 33 starter. Han tjente mer enn 2,5 millioner dollar og travet 1.08.6 som 3-åring på en 1000-meters bane. Han ble satt i avlen som 4-åring, og hans første årgang er født 2016. Kanonen lot ikke vente på seg. Sønnen og årgangstoppen Greenshoe USD 1,3 mill, er nå selv fulltegnet som avlshingst i sin første avlssesong til USD 25.000. Etter hans allerede formidable resultater i avlen, har Father Patricks tjenester har blitt stadig mer etterspurt. Den dyreste traveråring solgt på auksjon, er Father Patrick-sønnen Maverick, som ble solgt for smått uvirkelige 1,1 million dollar i 2019. Prisen på hingsten ble økt med 10.000 dollar før årets sesong, og han koster nå USD 30.000. Han ble likevel straks fulltegnet i USA, også for 2020. Du finner flere opplysninger om Father Patrick her hos US Trotting Association.

Moren High Eleven L er norskfødt og tilhørte selv årgangstoppen som unghest, men blodsmessig er hun likevel fullblods amerikaner. Og i denne familien er det virkelig mye blått blod. Faren er fenomenet og Elithingsten SJ’s Photo, og mor Eight Eleven L , hennes søster Won Eleven L og deres mor Nevele Now, har alle tre fått den høythengende utmerkelsen «DNT’s Eliteavlshoppe!»  Familien inneholder en rekke klassiske vinnere, du finner mer informasjon på High Eleven Ls egen side.

Nå på vinteren, kommer jeg ikke til å ta noe særlig med bilder av de nyblevne åringene. I stedet skal jeg forsøke å lage noen videosnutter utover. Den første kommer her:

Junipher i januar.

Og her er han sammen med resten av gjengen: 8 åringer i januar.