Ilotar

hoppe født 21.mai 2019

e Canepa Hanover (us)
u Sip The Wine (us)
e Malabar Man (us)

VIDEO

Jeg gir nesten aldri navn til folungene mine før de minst er flere uker, som oftest måneder gamle. Den natten jeg lå og ventet på at Sip skulle følle, begynte jeg å tenke på en fin traver jeg hadde for lenge siden, Top Twinning. Hun het opprinnelig Twinnings Il, etter sin mamma, den svenske derbyvinneren Ilotar. Sendte inn fødselsmeldingen allerede da folungen var to dager gammel. Navnet betyr noe sånt som «gladjente» på finsk. Og det ser absolutt ut som om det passer fint….

Ilotar har fin størrelse, er velstilt og flott, glad, frekk og frampå. Mankehøyde 152 cm. Er røntget uten anmerkninger. Hun har vokst opp i flokk med utegang, nå i sommer har hun gått på kulturbeite med venninnen. De går fortsatt på beite på dagtid, men er nå inne på boks om nettene.

Faren Canepa Hanover er en av de flotteste sønnene til den fenomenale avlshingsten Muscle Hill, og hans mor har i tillegg gitt liv til Hambletonianvinneren Glidemaster.

Han har 61 svenske 2-åringer i sin første årgang, og vi kan bare håpe at alle de svært positive treningsrapportene stemmer. Flere av 2-åringene har allerede godkjente premielopp.

Moren Sip the Wine travet 13.3 som 2-åring i USA, kom deretter til Norge der hun som 3-åring bl a vant Ulf Thoresens Minneløp for hopper. Hun lager talentfulle unghester, mulig noen av dem har hatt litt for lett for det til at det har vært bra for dem? Tre har vært klasseløpsfinalister, Brandy 13.0/600.000, Chin Chin 13.7/327.500 og Easy On The Eye 3-15.0. I tillegg nevnes storløpsvinneren Wine and Dine 14.0/SEK 553.581, V75-vinneren Anizette 13.3 og årets ytterst lovende 3-åring Gone With the Wine som ble toer på Bjerke 11/9 på fine 14.7/2100.