Hippie Hippie Shake

Denne dama var usedvanlig livlig og svært sosial, de første ukene fullstendig hyper! Full fart ut av stallen og inn i stallen, med 14 runder innimellom. Måtte passe meg når jeg skulle åpne porten til luftegården/beitet eller om boksdøra sto på gløtt… vips var hun ute og i hundre. Hun fikk nytt kjælenavn annenhver dag, dette er en frøken som alltid får meg til å smile. Et av navnene var Hippie Hippie Shake, men det var ikke meningen det skulle bli sittende. Siden jeg tok meg selv i å synge hver gang jeg passerte henne, ombestemte jeg meg… Og ja, jeg vet at sangen egentlig heter Hippy, Hippy Shake og hennes navn egentlig er navnet på en film, men Hippy minner meg om Huppy og/eller akvariefisken Guppy, så derfor tok jeg meg den kunstneriske friheten og kalte henne Hippie Hippie Shake og synger likevel. Høres jo helt likt ut…. Her kan du høre sangen.

Hippie har bra størrelse, er velstilt og bare vakker. Hun har roet seg mye ned, og er i grunnen en fornuftig og lærevillig ung dame med flott trav og mye godt humør. I likhet med de aller fleste av sine søsken, uansett far (med et par unntak), er hun usedvanlig lik sin mor. Som tilfeldigvis er min favoritt på stallen, må innrømmes…..

Hippie er røntget uten anmerkninger.

Faren, Ken Warkentin, ble selv kåret til årets beste hingst som 2-åring, i USA og Kanada. Han er A-premiert i Sverige grunnet sine gode avkom og utmerker seg ved høy startprosent på avkommene. Ken har alltid produsert gode døtre. Vi nevner norskfødte Diadora BR 09.7, samt In Toto Sund 10.0 og Random Destiny 10.6 (mor til avlshingsten Walner). Ken har hatt noen år med små årganger i Sverige, men i år er han en av de mer etterspurte.. En av grunnene er nok at han i tillegg til toppene, også har en fantastisk bredde. Av årets 11 svenskfødte 4-åringer har alle startet og 10 av dem har tjent mer enn 100.000! Årets første 2-årsvinner i Sverige, var for øvrig Mizita Sound, også en Ken Warkentin-datter!

Moren, MT Big Applegirl (Misty), travet 14.2 som 3-åring og vant på Solvalla. Begge foreldrene, Pine Chip og Fifth Avenue Girl, har fått utmerkelsen «ELIT» i Sverige, for «utenomordentlig god förärvning.» Misty ble bedekket tidlig som 4-åring, og fikk sitt første føll i Norge; Uptown B.Girl, som er helsøster til Hippie. B.Girl tilhørte årgangstoppen som unghest, men feilet fra seg mye penger i startfasen av løpene. Hun vant Benn Orres Minneløp, var toer i Oaks, treer i JGP Hoppeavd og Brekkeløpet og hun var kriteriefinalist. Broren Avery (også e Ken Warkentin) pådro seg et benbrudd som 2-åring, og tilbrakte åtte måneder på boksen før han fikk startet løpskarrieren. På sine 12 første starter tok han 9 seirer og var toer i Jærløpet. Har siden vunnet finale i Bronsedivisjonen samt forsøk til svensk V75,klass I.

Nyheter: Den 2-årige Ken Warkentin-datteren Mazita Sound har nå vunnet begge de to første 2-årsløpene i Sverige i år (per 30/7). Den første gangen med 8 lengder, den andre gangen var hun 5 lengder foran annenhesten.
Hippies bror Draco Braz Minto 12.8/ 292.542 vant senest 15/7,
Broren Four on the Floor 14.8, ble fjerde i Märtha-løpet. Kusken var veldig fornøyd og mente han kunne kjempet om seieren hvis han hadde kommet løs tidligere. Meldt i 3-årsløp på Solvalla som oppkjøring foran kvalifiseringen til kriteriet..

Hippie skal ut på klasseløpsauksjonen lørdag 7.september som nr 189.

Video