Filly de Marys
 

 

Startside
Opp
Faramineux
Fata Morgana
Fia Fantazia
Filly de Marys
Florentin
Fortuna Maxima
Four on the Floor    

Hoppe født 2.april 2016, etter Coktail Jet - Mary Tilly

Katalog nr 120 (nr 41 den dagen), lørdag 9.september på klasseløpsauksjonen på Bjerke.

Stamtavle        Video

Dette er en stor, flott hoppe med et gnistrende trav (som dessverre ikke vises på videoen, hun hadde bare ikke den dagen da vi filmet....)

Navnet Filly de Marys betyr noe sånt som veslejenta til Mary, selv om det er en blanding av amerikansk og fransk. Filly - Tilly ... Etter uhellet da hun var liten, var Mary spesielt omsorgsfull resten av sommeren, hun ble faktisk omsider voksen!

 

Championhingsten Coktail Jet går aldri av moten! Han imponerer med at han alltid, og senest i fjor var helt i toppen (nr 2) blant innkvalede 2-åringer i Frankrike, der konkurransen er knallhard fra en mengde hingster. I Norge har han levert en lang rekke topphester, nevner bare den klare årgangstoppen blant de 4-årige hoppene Nice Eleven L!

 

Hoppefamilien er fantastisk; mormor Silva Tilly er selv millionær, og de neste 3 hoppene bakover Cikora Tilly, Glenna H og Scotch Dot har alle fått det høythengende kvalitetsstempelet, svenskt Elitsto! Nesten hele det framgangsrike Tilly-oppdrettet, deriblant fenomenale Victory Tilly 1.08.9, SEK 37,7 mill, kommer fra samme familie!

 

Mary er en stor Andover Hall-hoppe preget av sin far. Hun travet premielopp som 2-åring, men siden hun grunnet størrelsen ikke var veldig tidlig, Stall Tilly skulle selge gården og de startet med å redusere hesteholdet, ble Mary bedekket i mars som 3-åring. Hennes første avkom, C.Rex, pådro seg magesår tidlig (når en 2-åring blir krybbebiter, er det et klassisk symptom på magesår...). Han fikk etter hvert så store problemer med magen, at han ble besluttet avlivet. Avkom nummer to, 3-årige Determinator, beskrevet som et stort talent, travet muligens litt for fort i trening som 2-åring, og har fått en del problemer etter det. Har så vidt vært ute i løp, men har gått glipp av mye trening i løpet av våren, og kommer forhåpentligvis etter hvert. Avkom nummer tre, Ector de Marys, er også stor og tung, har en skakk bakkode (var født “windswept”, og fikk aldri rettet ham helt opp), men trener på og virker ikke ha problemer med det.

Filly er klart den mest elegante i familien. Hun ble uturlig nok truffet av et sleivspark da hun var 14 dager gammel, og mistet synet på det venstre øyet. Det plager henne ikke det minste!

Hun gikk i utegangen sammen med de andre, tross mye flying gjennom dørene, var hun aldri borti noe. Hun tok etter hvert rollen som nestkommanderende i flokken, og var og er den som sørget for kustus!

 

 

Bilder fra 2017:

Var ikke fornøyd med bildene fra før, nytt forsøk 1.juli

25.juni

10.juni

mai

 

Bilder fra 2016:

oktober

bilder fra august

bilder fra 11/4