Eomaya
 

 

Startside
Opp
Eagle Eye
Easy on the Eye
Ector de Marys
End of Discussion
Entereza
Eomaya
Ero'kamano
Estirado    

Hoppe født 9.mai 2015 kl 23, e Pastor Stephen - Yena Boko.

Eomaya er meldt Klasseløpsauksjonen 17.september, og skal ut som nummer 89. Hun er en av de første på lørdag.

Stamtavle        Video

Eomaya (betyr "Dawn Mother") er en stor, langlagt, lettbygd hoppe, med helamerikansk stamme og flotte bevegelser. Videoen ble faktisk filmet i et drag.

Faren, Pastor Stephen, har vært svært populær i Sverige (og Norge) de siste par årene, og har sine første 3-åringer på bane i år. Han var regnet som sin årgangs beste hest, i likhet med sin yngre helbror Father Patrick. Stammen er moderne; Cantab Hall-Gala Dream e Enjoy Lavec.

Krysset med Yena Boko, får vi 4+2 på Pine Chip, noe som kan antyde tøffhet? Eomaya har imidlertid positivt innstilt og letthandterlig. Yena Boko kostet selv 260.000 på åringsauksjon i Sverige. Som datter av Elihingsten Pine Chip og Elitstoet Divas Crown, ble det stilt store forventninger til henne. Hun debuterte med seier, har en annenplass fra svensk V75, var plassert på trippelen 7 ganger på 19 starter og travet 15.4volte. Avlsinteresserte Stall Zet kjøpte henne mest for avl, og hun ble bedekket allerede som 5-åring. Første avkom er Thelma Zet (e Angus Hall) som har vinnertid på 13.3 fra Finland som 4-åring. Hennes neste avkom, Vermont Zet, trente svært lovende da hun ble så alvorlig skadet i luftegården, at avlivning var eneste alternativ. Tredjemann er 3-årige Benedictus, som har godkjent prøveløp når dette skrives. Eomaya er det fjerde, årets hingsteføll er etter Look de Star, mens Yena er drektig igjen med Un Amour d'Haufor.

Bilder fra juni-juli 2016:

 

 

Bilder fra 2015: