Blizzard
 

 

Startside
Opp
Balenciaga
Bellatrix
Beniwiwi
Biwa
Blizzard
Brandy
Brightasabutton
Go Gentle
I'm On Fire    

hingst etter Olimede - Inlaid Pine, født 7.juni 2012.

Mankehøyde 154 cm.

Stamtavle: Har en innavlsgrad i underkant av 6%, og 25% franske gener. Blizzards mor (kalles Ippe) har mye av det meste, spesielt med Super Bowl 4 + (3 + 4x), så jeg ville unngå mer av det. Det har vært naturlig å se mot Frankrike, de to siste gangene valgte jeg Olimede, som selv har samme far som Ippes sønn Tourbillon. Olimede er en stor, lettbygd hingst, selv en ungheststjerne i Sverige. Tenkte at han burde passe godt til Ippe, og er særdeles fornøyd med de to avkommene jeg fikk. Olimede har bare et fåtall avkom i Frankrike og Sverige før 2013. 2008 hadde han 4 svenskfødte avkom, 3 startet, med årgangstoppen Unleash Face 12.9/721.800, som den beste. Blant de 10 avkommene født 2009 (7 har startet foreløpig) er Vivo Per Lei 15.0, et emne utenom det vanlige. Han startet karrieren med å galoppere seg bort 5 ganger, de to siste med galopp i mål med seieren på gaffelen. Etter en pause kom han tilbake, og har nå 5 seirer i 6 feilfrie løp. I siste start (begynnelsen av juli) vant han på 15.0. I begynnelsen av august har 25 3-åringer startet, 10 har vunnet. De hurtigste så langt er: Xantis Alicia 14.2, Leonas Yessi 14.1, Jarl af Solnäs 14.1, Olimin 14.5 og Ulrika Sisu 15.5volte.

Ippe er skikkelig blåblodig, sjekk familien her....

Snakket med Hans Petter Tholfsen i begynnelsen av august, han har Blizzards 3-årige helsøster Xantippe i trening. Det er traver sier han, men hun er tatt pent. Har vært noe vekstøm, men HP ville ikke sprøyte henne (Supert!)..."Pengene ligger i hesten" sa han, og regner med å starte utover høsten. 

Blizzard virker å bli lik sin far. Han er passe stor, lang og ganske lett i kroppen, bygd som en riktig racer! Han har et godt lynne, og har vært lett å jobbe med. Da vi lånte en jevnaldrende hingst han kunne gå sammen med etter at vi skilte ham fra hoppeflokken, viste han også en innbitt vilje til å konkurrere. Kompisen nektet å konfrontere ham som en hingst og stakk hele tiden av, med Blizzard etter, og Bliz ga seg aldri! At kanskje Blizzard vil vise seg å være en bedre "angriper" og avslutter i løpene enn en "forsvarer" fra tet, ser jeg ikke på som noe minus.... 

Blizzard betyr snøstorm, og med to "hvirvelvinder" som brødre og et passende stormende temperament som føll, var navnevalget enkelt. Siden Blizzard betyr det samme både på engelsk og fransk, fikk han først navnet "Blizaar", så man skulle skjønne det var den franske uttalen som skulle brukes. Forandret etter hvert mening, og skrev navnet som det skulle skrives. Han heter likevel imidlertid fortsatt "Blizaar..." :-), men kommer antagelig alltid til å omtales på engelsk? Med mindre vedkommende som kjøper liker den franske uttalen best sånn som jeg? Blir bare kalt Bliz til daglig. Han er startberettiget i den pengestinne svenske Breeders Crown-serien.

Nyheter: Panne de Moteur vant Jubileumspokalen og 1 million SEK på Solvalla 14/8 på 11.6/2140. PdM og Blizzards mødre er søstre. To nye 3-årsvinnere til Olimede: Angelo Haythrow i Örebro 16/8 på 17/9 og Alkalizer Am tok sin andre strake da han vant på Åby 22/8 på 16.2/2140.  Bror Tourbillon startet lørdag 24/8, liker koblingen..:-) Han spurtet inn til tredje på 12.4 i Cagnes-Sûr-Mer. Blizzards helsøster Xantippe travet prøveløp 26/8 på 22.2/2100 i fin stil.

Video (juli 2013)    

Video (på beitet med flokken, sensommeren 2012)    Video (av hele flokken, oktober 2012)

Bilder fra 5.juli:

         

Bilder fra 18.juni:

Bilder fra april:

Bilder fra 2012:

6.-7.oktober:

Sammen med Brandy

 

et par uker gammel:

      

Dette er er vårt eneste hingsteføll i år, en skikkelig pøbelunge er han også!